Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Το HackerSpace Θεσσαλονίκης ξεκίνησε

Στο πρότυπο των HackerSpaces του εξωτερικού δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Οι νέες τεχνολογίες, τα arduino, τα ασύρματα δίκτυα είναι μερικά κομμάτια που ένωσαν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του πρώτου HackerSpace στη Βόρεια Ελλάδα. Ενας χώρος 180 Τ.Μ. στην Ολύμπου 46 στο κέντρο της πόλης θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το πρώτο του event σύντομα!

Το δελτίο τύπου της αρχικής ομάδας:

Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί από εμάς, αναζητούσαμε πέρα από το χόμπυ μας με τα ασύρματα ερασιτεχνικά δίκτυα και το κάτι παραπάνω σε επίπεδο συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Αναζητούσαμε ένα χώρο, σε κεντρικό σημείο της πόλης που θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε σαν λέσχη, σαν χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα, με όρεξη και μεράκι για ηλεκτρονικές κατασκευές, προγραμματισμό, παρουσιάσεις, Workshops κτλ.
Οι χώροι αυτοί, αφιερωμένοι στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, είναι γνωστοί διεθνώς ως HackerSpaces.

Προσωπικά θα έλεγα πως αν τους βάλουμε και μια πινελιά Wireless και κάνα δυο κεραίες σε κεντρικότατο σημείο της πόλης θα μπορούσαν να ονομαστούν Wireless Hackerspaces…

Όπως καλά καταλάβατε από την παραπάνω εισαγωγή, έχουμε βρει τον χώρο όπου θα μπορούμε να ασχολούμαστε ενδεικτικά με wireless, mikrotik, arduino, open-wrt, Raspberry Pi, web εφαρμογές, εφαρμογές για iPhone / Android κ.ά.

Μετά το Hackerspace της Αθήνας, ήρθε η ώρα να κάνουμε και αυτό της Θεσσαλονίκης.

Όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά για κάτι τέτοιο, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με προσωπικό μήνυμα, γράφοντας και λίγα λόγια για εσάς, για να σας προσκαλέσουμε σε επερχόμενη ενημερωτική συνάντηση για την νέα αυτή προσπάθεια.

 

Για τον/την Φώτης Ζαμπάρας

Δείτε επίσης

Νέο κενό ασφαλείας στο Joomla αφήνει εκτεθειμένες εκατομύρια ιστοσελίδες

Εκατομύρια ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν Joomla με έκδοση κάτω από την 3.4.5 είναι ανοιχτά σε SQL …

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.