Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Ενα botnet από κάμερες ασφαλείας

Βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ειδικά σε μεγάλες πόλεις του κόσμου δίκτυα παρακολούθησης με κάμερες CCTV. Με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των κατοίκων και για να βοηθήσουν τις αρχές για την εξιχνίαση εγκλημάτων.

Ολα καλά και όλα ωραία. Σύμφωνοι. Ομως αυτές τις CCTV ποιος τις προστατεύει από τους High-Tech εγκληματίες;  Γιατί τα περισσότερα συστήματα CCTV δουλεύουν με προτόκολα IP και στις περισσότερες περιπτώσεις τα δεδομένα τους δεν είναι απομονωμένα από το internet. Και μόλις σήμερα βρέθηκε ολόκληρο δίκτυο botnet από κάμερες CCTV να εκτελεί DOS attacks. Δηλαδή κάποιος που δεν έπρεπε απέκτησε πρόσβαση στις κάμερες και τις χρησιμοποίησε σαν drones για μια διαδικτυακή επίθεση.

Αν ο ίδιος αποφάσιζε να μην τις χρησιμοποιήσει για DOS και άρχιζε να “χαζεύει” τι δείχνουν οι κάμερες δεν αντιστρέφει το ρόλο τους; Μήπως θα έπρεπε να δωθεί περισσότερη βάση στην ασφάλεια των συστημάτων CCTV για την βέλτιστη αξιοποίησή τους;

 

http://www.engadget.com/2015/10/25/cctv-camera-botnet/

Για τον/την Φώτης Ζαμπάρας

Δείτε επίσης

OpenZFS Developer Summit 2015

Το OpenZFS Developer Summit 2015 εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις:) http://www.open-zfs.org/wiki/Main_Page

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.