Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
cyberkid
www.cyberkid.gr

Cyberkid !

cyberkid-police

Σερφάροντας στο διαδίκτυο και διαβάζοντας για τις νέες απειλές που υπάρχουν σε αυτό, ανακάλυψα την σελίδα www.cyberkid.gr . Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό να δω τι είναι αυτή η ιστοσελίδα.

Κατ’ αρχήν το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή είναι η μοντέρνα σχεδίαση της Ιστοσελίδας. Η πλοήγηση είναι ιδιαίτερα φιλική έτσι ώστε ακόμη και ο αρχάριος χρήστης να μην χαθεί και τέλος βλέπουμε πως υπάρχει και αντίστοιχη εφαρμογή για όλα τα smpartphones (Android, iOS, Windows mobile).

Δεν έκρυψα τον ενθουσιασμό μου μόλις είδα πως η σελίδα αυτή ανήκει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μέχρι σήμερα μπορώ να πω πως μας εκπλήσσει ευχάριστα η Ελληνική Αστυνομία στον τομέα του διαδικτύου τουλάχιστον. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 1.098 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου.

Σε αυτή λοιπόν την σελίδα μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τους κινδύνους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προσφέρει κλασσικά παιχνίδια στην ενότητα με τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα» που τη χωρίζει σε δύο κατηγορίες: για παιδιά έως 8 ετών και από 8 έως 12 και τέλος προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προς τους γονείς για την χρήση του διαδικτύου. Είναι μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα ενημέρωσης για τους γονείς και τα παιδιά για όλες τις απειλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και προβάλει την θετική πλευρά του διαδικτύου. Προσωπικά τον τίτλο «Ψηφιακή αλάνα» τον βρίσκω ιδιαίτερα πετυχημένο. Μπορεί κάποιος γονιός να σκεφτεί να αφήσει το παιδί μόνο του έξω σε μια αλάνα χωρίς την επίβλεψη από κάποιον ενήλικα; Τότε γιατί να το κάνει στο διαδίκτυο;

Παρ΄ όλα τα θετικά στοιχεία που έχει η ιστοσελίδα, οι υπεύθυνοι δεν έμειναν μόνο εκεί αλλά δημιούργησαν εφαρμογή για όλα τα smartphones. Όλα όσα υπάρχουν στην ιστοσελίδα μπορεί να τα έχει κανείς και στο κινητό του τηλέφωνο (smartphone) όπου μπορεί να καλέσει με το πάτημα ενός κουμπιού άμεσα την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο υπέροχος κόσμος του διαδικτύου μπορεί για κάποιους να γίνει εφιάλτης. Αυτό όμως είναι στο δικό μας χέρι βάσει της χρήσης που κάνουμε. Αξίζει κανείς να επισκέπτεται τακτικά το cyberkid.gr και εάν έχει μικρά παιδιά γιατί όχι να τη θέσει ως αρχική σελίδα στον φυλλομετρητή – browser που χρησιμοποιεί (Mozilla firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari κτλ )

Η πλοήγηση με ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι στο χέρι μας !

Γραμμή SOS – Καταγγελίες 11188

Για τον/την Δημήτρης Ζιούζιος

Δείτε επίσης

Νέο κενό ασφαλείας στο Joomla αφήνει εκτεθειμένες εκατομύρια ιστοσελίδες

Εκατομύρια ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν Joomla με έκδοση κάτω από την 3.4.5 είναι ανοιχτά σε SQL …

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.